Президентът на Полша и комисар Войчеховски казаха, че фермерите се нуждаят от помощ заради наводненията

В бюджета на ЕС ще има средства за подпомагане на засегнатите фермери от Полша, каза комисарят на земеделието

Полският фермер се нуждае от цялостна грижа от държавата. Моля министъра на земеделието Чеслав Сикерски за средства за фермерите, засегнати от природни бедствия, каза президентът на Полша Анджей Дуда в неделя по време на Президентския фестивал на реколтата, farmer.pl.

Президентът Анджей Дуда благодари на всички присъстващи и особено на фермерите и групите за популяризиране от три воеводства: Ополе, Силезия и Долна Силезия, където жителите в момента се борят с наводнението. Той също така призова ръководителя на Министерството на земеделието, присъстващ на президентския празник на реколтата, да организира средства за фермерите, засегнати от природното бедствие.

Президентът допълни, че преди церемонията е разговарял с главния командир на Държавната противопожарна служба бриг. д-р инж. Мариуш Фелтиновски. Той подчерта, че в спасителните операции участват 33 000 пожарникари.

По време на Президентския фестивал на реколтата Януш Войчеховски също отправи думите си към фермерите, които се борят с високите нива на водата тези дни. „Днес ви уверявам, че в бюджета на ЕС ще има средства за подпомагане на полските фермери, засегнати от наводнението.“

Комисарят призова за силен полски глас по отношение на по-голям бюджет на ЕС за селското стопанство, особено след като след няколко месеца ще започне полското председателство на Съвета на ЕС.

Leave a Comment