Земеделската комисия ще даде днес шанс за приемането на промени в ЗПЗП от 50-ия парламент

Шанс да бъде приет окончателно проектът за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП) ще получи след днешното заседание на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите. То е насрочено за 14:30 часа.

Днес ЗПЗП ще бъде разгледан най-после на второ четене от депутатите. Това трябваше да се случи миналата седмица, но народните представители в комисията не достигнаха до разглеждането на законопроекта заради над 3-часовата дискусия за новите ограничителни правила за планинските пасища в националните паркове.

Очаква се след днешното гласуване в комисия законопроектът да получи бърза писта за разглеждане в пленарна зала на второ, окончателно гласуване.

Законопроектът е разработен от Министерството на земеделието, но е входиран от група народни представители.

Прочети още по темата: Законопроектът за промени в ЗПЗП е спешен заради текстове за застраховането

На днешното заседание ще бъдат разгледани още два законопроекта на един и същ закон: Законопроект за допълнение на Закона за горите. Едва ли обаче законопроектът ще има време да мине през цялата процедура в рамките на това Народно събрание. Разглеждането на двата законопроекта бе обещано на вносителите от председателя на комисията Иван Иванов.

Leave a Comment