В протестна готовност, НАЗ настоява за среща с финансовия министър в следващите дни

Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява за среща с финансовия министър, като в същото време не сваля готовността си за протест, съобщиха от асоциацията.

Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) е провел събрание, на което всички регионални структури са взели единодушно решение да настояват за незабавна среща с министъра на финансите Людмила Петкова по повод поетия ангажимент за изплащането на т.нар. „украинска помощ“.

НАЗ апелира за конкретизиране от страна на държавата на сроковете и начина на разпределяне на средствата, от които фермерите имат спешна нужда.

Към момента НАЗ остава в протестна готовност и продължава активната комуникация със структурите си по места за предприемане на необходимите действия за защита на интересите на фермерите, се посочва в съобщението.

НАЗ очаква и поемане на отговорност и действия за осигуряване на стабилност и устойчивост в земеделския сектор, заложени в предложенията за законодателните промени, които са разписани в Споразумението от 12.02.2024 г.

Leave a Comment