Японски служители отглеждат ягоди в офис: „Усещам как се променят всеки ден!“

Някои компании в Япония вече въвеждат система, която позволява на служителите да отглеждат и берат пресни ягоди в офиса всеки ден от годината, съобщи The Japan news.

Компаниите, които приемат системата, трябва само да я напълнят отново с вода, смесена с тор, и да опрашват ягодите с помощта на четка веднъж на всеки два дни. Светлината, температурата, циркулацията на течен тор и други условия се контролират автоматично.

Системата с размери 180 сантиметра височина, 180 сантиметра ширина и 70 сантиметра дълбочина съдържа общо около 60 разсада от ягоди, от които всеки ден могат да се берат от 10 до 15 ягоди.

Тази услуга е разработена съвместно от Nisshinbo Holdings Inc., от Chuo Ward, Токио, и Nippon Shuppan Hanbai Inc., често наричана Nippan, от Chiyoda Ward, Токио.

Съобщава се, че услугата улеснява комуникацията между служителите и ги кара да се чувстват спокойни и освежени, което спомага за повишаване на цялостното удовлетворение на служителите от офисната среда.

Ягодите не само изглеждат добре, но и хората могат лесно да ги берат и да ги ядат с удоволствие. Това са причините ягодите да бъдат избрани за услугата.

24-годишна служителка в Nippan – водещ търговец на едро на книги и „пространствен дизайнер“ за бизнеси като хотели и книжарници, каза: „Тъй като ягодите са живи растения, наистина ги усещам как се променят всеки ден. Дори само да ги гледате не е скучно. На всичкото отгоре те винаги са много вкусни, защото ги ядем пресни, след като са набрани в най-добрия възможен момент.“ Служителите развълнувано разменят шепот с колеги от други отдели относно това дали в Ochanoba Workplace има набрани ягоди.

Leave a Comment