Станишев: Таен кръг опитва да управлява България

Кукловодите в него назначили Плевнелиев, Трайков и Дянков в кабинета на ГЕРБ, а сега подкрепяли Реформаторския блок и Саша Безуханова

Сергей СтанишевТаен кръг в страната се опитва да я управлява задкулисно още от 90-те години на миналия век. В момента той е подкрепян от президента Плевнелиев. Същият кръг назначил Плевнелиев, Трайчо Трайков и Симеон Дянков като министри в кабинета на ГЕРБ. А сега същите кукловоди подкрепяли Реформаторския блок и „България може“ на Саша Безуханова. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Говори се и за партията „Република““, вметна той. Но това, според него, е  все същият кръг – политико-медийно-икономически, който се стреми задкулисно да управлява България  – без избори, а с други механизми – чрез изграждане на мрежи за влияние, за прокарване на свои кадри, уреждане на своите виждания.

Председателят на БСП смята, че  въпросът за изграждането на втора българска атомна електроцентрала не е БСП, а е национален. Готви се и проект за Енергийна стратегия, за която трябва да има широко национално съгласие за балансите на различните видове електроенергия. „Възникват коментари защо не сме достатъчно решителни за рестарта на „Белене“. БСП няма 121 народни представители, имаме 84, такава е волята на българския граждани. В анализа, който беше ползван като инструмент – политически и партиен на ГЕРБ, който беше зададен на авторитетна международна институция HSBC, са подадени неверни данни, които променят икономиката на проекта“, добави Станишев.

 

Leave a Comment