Нападателят оставил писмо до майка си, очаквал е да бъде убит

Описвал се като патриот-противник на Ахмед Доган, казаха МВР психолози

Неделчо Стойчев, Институт по психология към МВР

Неделчо Стойчев обясни, че психолозите са събеседвали с Октай до 3 сутринта

Октай Енимехмедов е оставил предсмъртно писмо до майка си, в което се извинява, че няма да може да завърши образованието си. то било открито в квартирата му. Студентът е очаквал, че може да бъде убит. Това съобщи днес Неделчо Стойчев, директор на Института по психология към МВР. Нападателят на Ахмед Доган е бил разпитван тази нощ до 3 часа. Изводите на психолозите са, че младежът е искал да направи политически преврат и да покаже на Доган, че нещата трябва да се променят.

Октай Енимехмедов опря вчера в 12.15 часа газов пистолет в главата на председателя на ДПС, но Доган успя да го повали, въпреки, че младежът е бил състезател по бокс. В пистолета е имало два сигнални, звукови патрона, които са безопасни и още един с технически дефект. Петокурсникът  в Университета по архитектура, строителство и геодезия не е имал намерение да убива Ахмед Доган, а само да изрази силно негативната си позиция към лидера. Заради това той ще бъде съден за едро хулиганство, за което се полагат до 6 години затвор.

Според Неделчо Стойчев нападателят е искал да стане публично известен. Действията му били продиктувани от патриотизъм и в името на доброто на България. Октай се виждал като честен човек, с висок морал и самостоятелен в решенията и действията си. В живота му, според полицейските психолози, е имало повратен момент, след който младежът започнал да се интересува от политика. Енимехмедов обаче не хвърлил повече светлина върху този важен момент. След него той започнал да посещава сбирките на младежкото ДПС и на движението на Касим Дал.

Октай носел в себе си и нож, вчера, но нямал намерение да го използва.

Разследващите са назначили и психиатрична експертиза на нападателя.

Вътрешният министър призова политиците да бъдат умерени в изказванията си, за да не насаждат агресия и други негативни емоции. Той уточни, че и служител на НСО също е отнесъл ритници, докато извеждали нападателя.

Припомняме, че Октай Енимехмедов бе зверски пребит след инцидента. Камерите показаха, че някои от мъжете край поваления младеж бяха изгубили контрол и го ритаха като подивели животни. Картината беше зловеща, отблъскваща и гротесктна. Днес, след като стана ясно, че Октай Енимехмедов не е имал намерение да убива, тя изглежда още по-ужасяваща.

Свързани теми: „А. Доган ще участва в листите на ДПС, Местан – новият лидер“

„Във Фейсбук: И Оскара отива при … Ахмед Доган“

„Стрелецът Енимехмедов е републикански шампион по бокс, Доган още мълчи“

Leave a Comment