10-годишно китайче скочи от 30-ия етаж по нареждане на учителка

„Не мога да го направя“, написало в тетрадката си детето, но после събрало кураж и полетяло

10-годишно китайско момче от град Чънду издъхна върху покрива на спрял автомобил, след като скочи от 30-ия китайски небостъргачетаж, където учило. Детето полетяло, стриктно изпълнявайки заповед на учителката. Тя била наредила на няколко ученици да се самопорицаят в текст с 1000 йероглифа, защото не внимавали в час. Предупредила ги, че ако не изпълнят задачата, трябва да скочат през прозореца. Историята, разказана от „Дейли мейл“, потресе целия свят.

10-годишният малчуган не се справил със задачата и затова изпълнил следващото наказание – скочил от прозореца на небостъргача, в който живеел.

В една от тетрадките момчето написано „Учителко, не мога да го направя“ и „Трепнах няколко пъти, когато опитах да скоча през прозореца“.

Безутешните родители са започна кампания против натиска, който се оказва на китайските ученици. Властите разследват случая в пълно мълчание без да разгласяват събраната информация.

Позицията на училището е, че смъртта на детето е инцидент.

Строгата дисциплина в китайските училища е пословична. Децата са изключително натоварени, а дисциплината в учебните заведения е по-строга от казармената.

Leave a Comment