Информацията за Бисеров била разкрита на тайна среща между Доган и човек от ДАНС

Човек от ДАНС е разкрил на Ахмед Доган секретна информация за разследване срещу Христо Бисеров, заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Говори се, че в събота вечер се е състояла среща между генерал от ДАНС и Доган, допълни той.

По думите му ДАНС е информирала ръководството на ДПС, за да се стигне до взимането на това политическо решение за напускането на Христо Бисеров от парламента. Агенцията е разполагала с тази информация през последните няколко дни и първото, което е трябвало да направи, е да информира главния прокурор. Цацаров обаче е съобщил в сряда, че е информиран предишния ден, а Христо Бисеров взе своето решение преди 4-5 дни, коментира Цветанов.

Информацията за Бисеров била разкрита на тайна среща между Доган и човек от ДАНС

Информацията за Бисеров била разкрита на тайна среща между Доган и човек от ДАНС

Според него основният въпрос е защо от ДПС са разбрали преди главния прокурор за разработката срещу Бисеров. Важен е отговорът и на въпроса защо вицепремиерът и вътрешен министър Цветелин Йовчев не е знаел за тази разработка. С промените в сектора за „Сигурност” – сливането на ДАНС с ГДБОП, е било с една-единствена цел – всички сигнали, които е имало за висши представители на държавата да бъдат унищожени.

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев е коментирал по този повод, че в Агенцията нямат генерали. Той смята, че това някой да отиде от ДАНС в сараите на Доган е абсурдно. По-скоро е имало материали в една новоприсъединена служба към ДАНС от преди една година. За това сега там се прави проверка в момента. Когато тя приключи, ще бъде обяснено за какво става дума.

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира в кулоарите на парламента, че не се е срещал с главния прокурор Сотир Цацаров по повод разследването за финансови нарушения срещу Христо Бисеров. Местан не вярва Бисеров да е напуснал страната, каквато информация се появи вчера.
Той коментира, че е важен въпросът и за произхода на парите на Христо Бисеров. Местан смята, че ако тези сметки са от периода преди Бисеров да е станал член на ДПС, дори и най-злонамерените политически опоненти на партията не биха могли да я държат отговорна, при положение, че засегнатото лице през този период не е бил нейн член.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е заявил в интервю ТВ7, че полицията не издирва Христо Бисеров, защото няма постъпило такова искане от съответните институции. Той не пожела да коментира как е изтекла информация по случая от ДАНС.

Leave a Comment