Синът на Христо Бисеров съдружник в множество фирми от ВЕИ сектора

Един от фотоволтаичните паркове бил присъединен към ЕВН три дни преди да паднат цените на слънчевата енергия

соларен паркИвайло Главинков, доведен син на бившия председател на Народното събрание Христо Бисеров, е съдружник в множество фирми от сектора с възобновяеми енергии. В 5 от тях той участва заедно със зам.-председателя на Фотоволтаичната асоциация Владимир Аличков. Най-големият му дял е в дружеството „Солар вижън“, където държи 30%, в останалите участва с около 20 на сто, показа проучване на bTV. Фотоволтаичният парк край село Мезек е бил присъединен към ЕВН три дни преди да бъдат намалени цените на изкупувана слънчева енергия.

Фотоволтаичните паркове, в които е собственик Главинков, са пръснати из цялата страна, а произведената от тях енергия се изкупува и от трите ЕРП-та.

Преди 5 години Главинков е ръководил отдел за бизнес развитие на ЧЕЗ и в същото време е регистрирал и фирми като съдружник във ВЕИ централи. Според Владимир Аличков Ивайло Главинков не е напуснал България.

Дали Христо Бисеров е в страната, е въпрос, на който няма категоричен отговор. От 5 дни мобилният му телефон е изключен. От МВР съобщиха, че нямат заповед да го издирват.

Тази сутрин Едвин Сугарев заяви, че като дясна ръка на Ахмед Доган, Бисеров сигурно е притеснен за живота си. Той бил икономическият консултант, посредник и „консилиери“ на почетния председател на ДПС.

 

Leave a Comment