„Ранобудните студенти” с нова окупация на НС днес

Нова окупация на парламента готвят днес от 11.00 ч. „Ранобудните студенти”. Протестите ще бъдат организирани по време на парламентарния контрол, на който се очаква да присъства премиерът Пламен Орешарски и някои министри от правителството.

„Ранобудните студенти” с нова окупация на НС днес

„Ранобудните студенти” с нова окупация на НС днес

Вчера студентите от Софийския университет призоваха в социалните мрежи всички граждани, които имат възможност, да се присъединят към тях и да ги подкрепят в протеста им пред парламента. Студентите ще се разположат от всички страни на Народното събрание, за да не се допускат представители на контрапротеста при тях.

На пресконференция вчера „Ранобудните студенти” осъдиха действията на полицията, като определиха като акт на безизходица от страна на управляващите сблъсъците от 12 ноември. Според протестиращите студенти полицаите изпълняват незаконни заповеди на своите началници. Те се обявиха и против навлизането на полицаите в автономни терени на висшите училища.

Студентите бяха категорични, че окупацията на Ректората продължава и са още по-мотивирани след събитията от последните дни. Ще бъде осигурен достъп до сградата на Ректората на СУ само на ръководствата на факултетите – декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите, както и на служителите в централната ректоратска администрация.

Leave a Comment