„Майкрософт“ се впечатли от снимка на зимен Пловдив

Снимка от зимен Пловдив на фотографката Мая Къркаличева е впечатлила софтуерния гигант „Майкрософт“ и той я разпространяват легално като зимен тапет за „Уиндоус“. Това е споделила самата фотографка на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

Зимният Пловдив, сн. Мая Къркаличева

Зимният Пловдив, сн. Мая Къркаличева

„Една коледна изненада, която току-що разбрах. „Майкрософт“ са разпространили (легално) кадъра ми от Пловдив като зимен тапет за „Уиндоус“ за цял свят! Та, реших да споделя с вас, който желае, може да украси монитора си. Весели празници!“, пише Мая на 26 декември.

Снимката е качена на страницата на „Майкрософт“ във Фейсбук и вече е харесана от над 1800 души, а е споделена от близо 900 потребители.

Ден по-късно момичето, което определя себе си като фотограф на планински активности, коментира случката така:

„Мен малко ме натъжава всичко това. Трябва ли след нещо, което си направил преди година, да се сложи етикет „УАУ“ и „БРАВО“, само защото е заслужило място в някакъв си „Майкрософт“? Толкова лесно ли продаваме признанието си? Това ли е най-важното? Не е нищо за мен това, освен признание за Пловдив като град и красота. Жалко, че хората се палят по лесно познаваемите етикети и ги признават само когато „големите“ ги приемат за такива. Със сигурност съм била на стотици по-трудно достъпни и красиви родни места, неоценени, чиста случайност е, че сега Пловдив, по един или друг начин, е пред света“, пише Мая, която е видяла през обектива си стотици от природните красоти на родните планини.

Leave a Comment