Охранител на Станишев от НСО уволнен, работел с бандити

министър Цветан Цветанов

Счупихме гръбнака на организираната престъпност, смята Цветанов

Двама служители на Националната служба за охрана са уволнени, а преди това им е бил отнет достъпът до класифицирана информация. Те били засечени от НСО, че са във връзка със структури от организираната престъпност, съобщи министър Цветан Цветанов по „Дарик радио“.

Вътрешният министър побърза да уточни, че единият от уволнените е бил преди в личната охрана на Сергей Станишев.  В интервюто Цветанов отговори и на въпроси за стрелбата срещу Златко Баретата. Според него бандитите имат интерес от домашните арести и точещите се с това процеси, защото вместо в затвора си лежат вкъщи.

Той не хвърли светлина дали има заподозрени за показната стрелба. Министърът заяви, че нападението срещу Златко Баретата „по-скоро е свързано с нещо, което е неуредено, нещо, което е имал в минал период от време и не е решено към настоящия момент. Което означава, че по всяка вероятност става въпрос за финансови проблеми или нещо, което е свързано със стари сделки, за които не са получени съответните финансови средства”.

„Смело мога да кажа, че гръбнакът на организираната престъпност при нас е прекършен”, за яви още министърът и припомни случаите с „Килърите” и „Наглите”.

Leave a Comment