Вярвам в съгражданите си, обещавам, че ще съберем над 500 000 подписа за Референдум

„Господа политици, какво толкова страшно има да попитате народа си какво мисли“, попита актьорът Веселин Калановски, който е в Инициативния комитет за подписката

Веселин КалановскиВярвам в съгражданите си. Вярвам, че ще изминем този цивилизационен път, за който закъсняхме, защото не сме имали истинско Просвещение. Вярвам, че най-после ще разберем Томас Хопс, Джон Лок, Жан Жак Русо, що е туй Обществен договор и какво представлява Конституцията. Аз ви обещавам, въпреки че не съм Бойко Борисов, че ще съберем над 500 000 подписа за Референдум.

Това каза тази вечер актьорът Веселен Калановски по Би Ти Ви. Той е от Инициативния комитет за събирането на подписи за провеждането на Референдув с въпросите, посочени от президента Росен Плевнелиев.

Калановски посочи, че участва в организирането на подписката, за да се чуе гласа на гражданите, който пък е продължение на гласа на протестите в последните десет месеца. „Слава Богу, че г-н президентът ни даде тази възможност“, усмихна се актьорът.

Той посочи, че подписката е подкрепена от ГЕРБ, Реформаторския блок, движение Септември 22. Зелените принципно подкрепят инициативата, но те трябва да се допитат в структурите си и ще дадат окончателен отговор в събота. Утре инициативният комитет ще има среща с Протестна мрежа, с Ранобудните студенти, а също така и с Движение 21 на Татяна Дончева. Калановски увери, че ще изпратят покана и до БСП и ДПС да се присъединят. „Ние сме длъжни да ги поканим“, спокойно отговори на недоумението на водещите той.

Според него подписката ще постави ясна граница между гражданите които са евразийски и европейски ориентирани.

„Вярвам, че пряката демокрация е нещо, което трябва да се случи в тази държава. Господа политици, какво толкова страшно има да попитате народа си какво мисли“, обърна се към камерата Веселин Калановски.

„Тая глупавата надежда, че ще успеем да съберем необходимите подписи преди европейските избори“, призна актьорът и уточни, че трябва да се подпишат не 500 000, а повече, тъй като винаги има опасност от препокриване на имена и сбъркани егенета.

По повод днешното гласуване на част от Избирателния кодекс от Народното събрание и отхвърлянето на задължителното и електронното гласуване, Калатовски попита: „Те в час ли са?“

На въпроса дали не се блазни от влизане в политиката, той се учуди. „Аз съм актьор. И искам да остана, докато съм жив, актьор.“

Подписката в Пловдив

район „Централен“ – Главната улица в района на фонтана, площад „Римски стадион“, площад „Съединение“ и пред търговски комплекс „Гранд“

район „Източен“ – парк „Каменица“ и парк „Чайка“

район „Западен“ – пред търговски комплекс „Т-Маркет“ и магазин „Сани“

район „Южен“ – пред читалището в квартал „Коматево“, както и пред търговски комплекси „Лидъл“ и „Кауфланд“

район „Северен“ – на входа на Пешеходния мост от страната на новотела, пред старата поща до черквата „Свети Иван Рилски“

район „Тракия“ – пред търговски комплекс „Форум“  ще е ситуирана постоянна шатра, а мобилни пунктове ще обикалят района пред големите хипермаркети в пиковите часове.

Временните пунктове ще бъдат отворени от 10 до 18.00 часа, включително в събота и неделя.

 

1 Comment

  1. Илия Джиджов каза:

    Няма да има никакъв проблем с набирането на 500 000 подписа!Референдум ще има!Изходът от сега още е ясен!Ще има задължително гласуване!От тов губят само комунетата и ДПС!

Leave a Comment