Арестували световно известен флейтист на протеста, сметнали го за вандал

Кристиян Коев предупреди: Внимавайте, някой праща 20-30 екстремисти на митингите, за да компрометират бунта ни
флейтистът Кристиян Коев

Коев пред бТВ по късните новини

Световно известният флейтист Кристиян Коев се оказа сред 3-та задържани протестиращи в София тази вечер. След 2 часа разпити, полицаите от Първо РПУ разбрали, че са сбъркали и го освободили. Веднага след като напусна полицейското управление, Коев даде интервю пред бТВ.

Музикантът каза, че цяла България трябва да е наясно, че в последните дни някой изпраща 20-30 души провокатори на митингите. „Не знам те от някаква агитка ли са, или са някакви крайни и някой ги праща?“, зачуди се Коев. Той поясни, че малката група си служела с камъни и всякакви подръчни материали. Участниците в нея избягвали да са на предна линия, а се настанявали отзад и започвали да замерват с летящи предмети дори и самите протестиращи. Коев също бил ударен с камък предишната вечер. „Когато усетят, че има екстремисти сред тях, хората трябва да се отдръпнат, за да може полицията да локализира вандалите и да ги арестува“, предлага схема на поведение Кристиян Коев. Той добави, че когато провокаторите започнат да обръщат контейнерите по улиците, други като него вървят след тях и връщат кофите на местата им.

Музикантът се зачуди дали въпросните вандали не са изпратени нарочно, за да откажат мирните протестиращи от

протестът

Протестът тази вечер

шествията им. На повечето граждани не им харесва такова поведение и като наблюдават какво се случва, може да се откажат от мирните протести, смята Кристиян Коев. Според него митингите трябва да продължат, за да се разсекретят договорите с ЕРП-та. „Ние протестираме срещу нещо, което застрашава националната ни сигурност“, убеден е флейтистът. Според него именно неяснотата във формирането на цената на енергията е заплаха за енергийната сигурност на страната.

Той каза още, че съчувства на полицаите, тъй като повечето от тях искат да се включат в протестите, защото също плащат високи сметки.

Leave a Comment