Убиец и грабител избягаха през Централния вход на Софийския затвор

Бегълците Шатката (вдясно) и гватемалецът

Бегълците Шатката (вдясно) и гватемалецът

Убиец и осъден за грабеж избягаха през Централния вход на Софийския затвор в сряда по обяд, предаде btvnews. Според официалното съобщение на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ бягството е станало през нощта на 30 април. Затворниците, които са българин и гватемалец, са обявени за общонационално издирване.

Българският гражданин е 46-годишния Николай Николов, по прякор Шатката, от Перник, изтърпява 20-годишна присъда за убийство, а другият е Хосе Луис Гевара Мартинез на 48 години, подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие.

Шатката и гватемалецът са имали право да извършват трудова дейност и са работели като парнаджии. Имали са достъп до външната лавка на входа на затвора. Когато по обяд в сряда отишли до там, просто не се върнали. Според друга версия бегълците са напуснали затвора през подземен канал.

Умоляват се всички, които имат информация за издирваните, да се обадят на тел.112 или в най-близкото управление на полицията. Анонимността им е гарантирана, се казва в съобщението.

 

 

Leave a Comment