Мехмед Дикме: Предсрочни избори може и да няма

От задължителното гласуване ДПС ще спечели

Мехмед Дикме„Предсрочни избори може и да няма“, направи изненадваща прогноза днес в предаването „Лице в лице“ бившият земеделски министър Мехмед Дикме. „След като се спря „Южен поток“ нито БСП, нито ДПС имат интерес от избори“, разясни той.

Според него в основата на конфликта между ДПС и БСП не са изборните резултати за Европейския парламент, а „Южен поток“, където двете партии са се разминали. Дикме попита защо у вас подобни стратегически обекти винаги са 3-4 пъти по-скъпи отколкото са в другите държави. „Защото има големи комисионни“, обясни той. „Южен поток“ ще струва на България 3.8 млрд. евро, от които 1 милиард ще бъде преразпределен.

По информация на Дикме, след евроизборите Сергей Станишев се е срещнал с Ахмед Доган и е настоял за персонални промени в правителството, включително и в силовото министерство. След тези искания настъпил и разривът.

Бившият земеделски министър обясни, че изобщо не е вярно предположението, че задължителното гласуване ще е в ущръб на ДПС. Само в Турция хората с право да гласуват по време на българските избори са 250 000, посочи той. Отделно от това ДПС ще получи доста гласове от Холандия и Германия. Така партията на Лютви Местан ще може да разчита на 300-350 000 избиратели само от чужбина.

Leave a Comment