Цех за сушене и замразяване на плодове и зеленчуци издигат в село Московец

Продукцията от оранжерията в съседство ще се продава на клиенти директно от лехите

замразяване на плодовеЦех за преработка на плодове, зеленчуци, ядки и маслодайни култури ще се строи в село Московец, Карловско. Инвеститор е „Агро уан“ЕООД със собственик и управител Румен Христов.

Върху близо 1300 квадрата ще бъде изградено хале с климатични камери за първоначално съхранение на продукцията. Предвидени са съоръжения за нейното сушене, замразяване, пакетиране, складиране и експедиция. Капацитетът на преработвателния цех ще е 300 тона за година, като в него ще се приема не само собствена продукция, но и на производители от региона.

Към базата ще има и собствена неотопляема оранжерия със зеленчуци и капково напояване. Инвеститорът предвижда да продава на клиентите реколтата „директно от лехите“.

На по-следващ етап е планирано върху покрива на халето да се монтират фотоволтаични панели и малки вятърни турбини.

 

 

Leave a Comment