8 август: Орлин Горанов лети, лети … и долетя 57

Орлин ГорановДнес Орлин Горанов неочаквано стана на 57. Неочаквано, защото маестрото изглежда максимум на 50.

Той има един от най-лиричните мъжки гласове, в същото време поведението му е на джентълмен, облича се елегантно и дори и на 57 е изключително привлекателен.

Звездата на родения в Берковица певец изгрява през 80-те години в дуетните му изпълнения с Кристина Димитрова. Но дори и днес е все така високо на музикалното небе.

Чак когато е на 33 г. Горанов завършва оперно пеене и става солист на Пловдивската опера. Трудно е да се каже в кой музикален жанр е по-успешен.

„Опитвам се да си нося годините с достойнство. Всяка възраст си има своята красота“, каза наскоро в тв интервю Орлин Горанов.

Като „мъж на средна възраст“ в момента той се радва на общуването си с младите, като им преподава в Югозападния университет в Благоевград.

„Обичам позитивните хора, които се опитват да разчупят статуквото, да бъдат полезни и искат да оставят нещо след себе си. Защото ние имаме само едно нещо – времето… А то изтича“, сподели изпълнителят на едни от най-хубавите естрадни песни, който отдаде и 22 години на операта.

Днес Орлин Горанов всеки ден се бори със страховете си и че още не му е минала тръпката, когато излиза на сцена.

В началото на тази година една от най-хубавите български песни – „Светът е за двама“ бе изпълнена за удоволствие на зрителите от него и от малката Крисия, която спечели конкурса в „Шоуто на Слави“.

Когато двамата излязоха на сцената, Орлин показа синята звезда на пода на Крисия и тихичко ѝ каза: „Това е твоята звезда.“

 

Leave a Comment