За 10-годишния си юбилей, АЗПБ е с ново мото: „Земеделие за поколенията“

АЗПБАсоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) отбелязва днес 10 години от създаването си. Тържеството по повода обаче ще е в началото на октомври, за когато ще бъдат поканени на коктейл представители на партньорски институции, организации и фирми, официални гости от страната и чужбина.

От асоциацията съобщават, че по повод юбилея си организацията вече е с ново лого, а инициативите ѝ ще протичат под мотото: „Земеделие за поколенията!“.

АЗПБ участваше активно в работните групи към Министерството на земеделието и храните (МЗХ) за подготовката на Националния стратегически план за развитие на селските райони и на Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.(ПРСР). Изготви и редица становища и предложения по проектонаредбите за прилагането на мерките от Програмата. Организацията има свои представители в работните групи към Експертната комисия за осигуряване на прозрачност при избора на проекти (ЕКОП) по всички оси на ПРСР. В подготовката на новата ПРСР 2014-2020, както и на философията на преките плащания на площ компетентни членове на браншовото сдружение взеха участие в работните групи.

 

 

Leave a Comment