Класическият оркестър на Виена гостува на Пловдив пред Коледа

Класически оркестър на ВиенаVienna Classic Orchestra ще гостува за пръв път на Пловдив на 14 декември. Прочутите виртуози, които са част от Виенската филхармония и от най-големите оркестри в света, ще изпълнят произведения на Моцарт и Щраус под диригентството на забележителния Даниел Каваца.

Сопраното от Виена Юдит Халаз ще изпее фрагменти от известни опери и на двамата композитори. Музиката ще оживее в танцовите изпълнения на балетни двойки. Музикантите ще създадат синхрон, в който променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Критиците определят опита като интересна комбинация между традиционно и съвременно.

Виенският класически оркестър е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят, отбелязват организаторите от Eventim.

Отличителна му черта е свободата, която се усеща по време на концерт. Това е така, заради честата смяна на музикалното оформление и на самите персонажи на сцената.

Цените на билетите са от 40 до 60 лева, а ВИП места от 70 и 80 лв.

Leave a Comment