Пътят Пловдив-Асеновград ще се разширява с 20 млн. лв.

Пътят Асеновград-Пловдив ще бъде разширен с 20 млн. лв., получени по оперативна програма „Регионално развитие“. Тепърва ще бъде обявена обществена поръчка за строителството на натовареното шосе. Когато се стартира търгът, ще са ясни и условията в изпълнението. Не вярвам строителството да продължи повече от година. Това съобщи на пресконференция в областната управа на Пловдив депутатът от ГЕРБ и бил шеф на Областното пътно управление инж. Атанас Ташков.

пресконференция Менда Стоянова, Атанас Ташков

Според проекта при кръстовището на „Асеновградско шосе“ с Околовръстния път ще бъде изграден ринг с кръгово движение.

За продължението на Околовръстното шосе от пътя към Асеновград до източния изход на Пловдив ще се търсят допълнително пари, посочи Ташков.

Още по-неясно е кога ще се осъществи намерението Околовръстното шосе да бъде разширено с още две ленти. Доразработва се идейният проект, но инвестицията за това е към 100 млн. лв. и тепърва ще се търсят пари. Отсечката е 18-19 км, необходими са и отчуждителни процедури, отпрати проекта в по-далечното бъдеще инж. Ташков.

 За тази година ще се търсят пари за ремонти на пътищата Баня-Карлово, Кричим-Девин, Асеновград-Кърджали, както и за асфалтиране на около 5-6 км чакълирана отсечка до село Лилково.

Ще бъдат „закърпени“ дупките на магистрала „Тракия“ в пловдивския ѝ участък от 119 до 133 км след края на март. Друг частичен ремонт ще има при жп линията на Околовръстното шосе малко преди пътя Пловдив-Асеновград, информира новият директор на Областното пътно управление Петър Попов.

На пресконференцията на областния управител Розалин Петков присъстваха и депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова, Стефан Дедев, Петър Петров и Димитър Лазаров.

 

Leave a Comment