Два рекорда в маратона на Гребния!

маратон

При старта

Два рекорда бяха поставени днес на 10-ия по ред маратон, организиран от „Шри Чинмой тим“ в Пловдив. Той започна точно в 9 часа на Гребния канал с благословията на Петьо Зехтински. 110 бегачи, сред които и 3-ма чужденци от Франция и Унгария, застанаха на двата старта – за маратон и полумаратон.  В това време над канала се стелеше мъгла, но лека-полека тя се вдигна и откри прекрасен ден за бягане пред състезателите.

Илия Куцаров пробяга пръв 42.2 км (9 обиколки) и пресече финала точно след 2.49.58 ч. Това се оказа както негов личен рекорд, така и рекорд в историята на пловдивското състезание. Втори и трети в групата до 49 навършени години се класираха участниците от софийския клуб „Джая“ Милен Балабанов и Андрей Андонов.

При жените (до 49 г.) първа бе Малина Вацкичева от софийския „Академик“ с време 3.38.24 ч. Втора финишира Евелина Златанова, а трета Миглена Драготинова.

финал

110 души пресякоха днес финала

В групата мъже между 50 и 59 г. маратонът завърши пръв Красимир Вичев за 3.22.30 ч, втори и трети бяха Георги Желязков и Иван Попов.

Двама мъже на възраст над 60 години също се справиха с дистанцията от 42.2 км. Любопитното е, че те са редовни участници в пловдивския маратон и имат еднакви имена – Васил. Ив. Николов от Бургас и Васил Я. Николов от Димитровград. Тяхното време бе съответно 4.31.39 ч и 4.37.43.

При полумаратона (21.1) в групата до 49 г. мъже пръв беше Александър Йотовски от СК „Атлет“ – Мездра. Той завърши състезанието точно 1.12.33 ч след старта и така постави втория рекорд днес. След него се класираха Катерин Стоилов от „Лудогорец“ – Разград и Димитър Димитров от Благоевград.

При жените до 49 г. най-бърза бе Венелина Емилова – 1.40.02 ч, следвана от Вероника Цинцева и Ваня Славчева.

победители

Победителите при мъже до 49 г.

Бойко Велинов (50-59 г.) от Локомотив Сф пръв приключи полумаратона за 1.21.56 ч. Втори и трети бяха Серьожа Кючуков и Руско Кадиев.

Победителите си тръгнаха с купи и дипломи. Диплом имаше и за останалите участници.

най-бързите

Най-бързите сред жените до 49 г.

 

 

Leave a Comment