Късметлиите в тотото ще получат накуп по 500 хил., а после всеки месец по 30 хил.

Красимир Кралев Снимка на бТВ

Красимир Кралев
Снимка на бТВ

Късметлиите, които ще спечелят в игрите на тотото, няма да получат накуп цялата сума, защото не са подготвени за толкова големи суми. Уцелилите джакпота ще вземат наведнъж по 500 хил. лв., а след това ще им се изплащат всеки месец по 30 хиляди. Това разказа през бТВ министърът на спорта Красен Кралев.

Според него до края на 2015 г. тотомилионерите в България ще са поне 10. Това ще стане благодарение на реформите в Спортния тотализатор.

Българският спорт се издържа изцяло от Българския спортен тотализатор, подчерта Кралев и заяви, че когато е влязъл в министерството е установил, че нещата са поизостанали, докато частниците са напреднали. Това е наложило спешни промени в тотото.

Колкото повече са приходите, събрани от съответния град, толкова повече ще са инвестициите на министерството в общините за масов спорт, обясни министърът.

България е пропуснала за 25 години много неща и най-вече работата с децата, вижда Кралев. Затова постепенно е започнала реформа, за да се насочат усилията и вниманието към децата и спортната инфраструктура.

„Няма да стане бързо, защото в много от училищата няма физкултурни салони, например”, посочи той, но допълни, че началото е поставено.

Leave a Comment