Вече над 100 хил. касови бележки се състезават в лотарията на НАП

НАП в ПловдивСамо за няколко дни над 100 хил. касови бележки са регистрирани в kasovbon.bg за участие в лотарията, организирана от НАП и министерството на финансите, съобщават от пловдивската териториална дирекция. Общата стойност на записаните бележки надхвърля 1,6 млн. лв.

Лотарията с касови бележки ще продължи до края на следващата година. През това време ще бъдат раздадени 52 смарт телефона с четириядрен процесор и голям екран – всяка седмица, 12 смарт телевизора,  40 инчови с 3D и интернет връзка– всеки месец и през декември 2016 г. – лек автомобил. Името на първия печеливш ще стане ясно на 20 декември в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов.

Пловдив се нарежда на трето място в страната по активност в играта след София и Варна. 1644 пловдивчани вече имат свой профил в лотарията, където са регистрирали 7540 фискални бона за близо 95 000 лева.

Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 година включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност, допълват от Агенцията в Пловдив. Данъчните обаче предупреждават, че задължително условие за получаване на награда е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон.

До седмица ще е достъпно и мобилно приложение за устройства с операционна система IOS, както и възможност за хората без достъп до интернет да регистрират бележки денонощно на телефона на НАП 0700 18 700.

Прочети още: НАП подарява автомобил, смартфони и телевизори

 

 

Leave a Comment