За Ибряма вече всеки звук е начало на нова музика

Иво Папазов - ИбрямаКогато стана на 60 години през 2012 г., Иво Папазов – Ибряма каза: „Стига с тези 60 години бе, хора! Аз само като се погледна в огледалото, разбирам, че съм на 60. Но сърцето не остарява, същото си е“. На днешната дата, когато календарът показва, че е навъртял 64, прочутият кларинетист сигурно пак ще се учуди на математиката. Времето е шантаво нещо, особено когато човек ясно си спомня как на 5 години за пръв път е надул кларинета. Оттогава досега Ибряма е влюбен в музиката и като всеки влюбен – не остарява. Продължава да чува звуци навсякъде, да ги събира и да ги свири.

Плановете му за 2016 г. са да продължи да приема покани за сватби, като цяло. През април да излезе с Камен Донев на сцената на НДК за спектакъла „Песни, танци и истории из балканските земи за сватбите“.

По-късно през годината да участва и в юбилейна постановка на Нешка Робева.

Има планирани също така концерти в Швейцария и Германия, където с нетърпение го очакват.

Въпреки че е световно признат музикален гений, Иво Папазов продължава да свири на малки и големи празненства из страната.

Споделял е, че най-много цени наградата на Би Би Си, която получи през 2005 г. за албума „Панаир“. През ноември 2015 г. бе отличен у нас за цялостен принос към българския фолклор и неговото популяризиране със статуетка, плакет 100 години от рождението на Борис Машалов и плакет 120 години от рождението на Гюрга Пинджурова.

Но най-ценната му награда е, че има какво да подари на хората – музиката.

Leave a Comment