Борбата с монополите ще е тема на Кръглата маса в Пловдив с участието на Мая Манолова

търговия на дребноЗа Международния ден на потребителите – 15 март, в Пловдив ще бъде организирана кръгла маса на тема „Българският потребител в европейски условия“. Форумът ще се проведе в Пловдивския университет „П. Хилендарски“ в 11 часа в зала „Компас“. Организатори са Сдружението за правна помощ на потребителите съвместно с Института за държавата и правото към БАН и Пловдивския университет.

Поканени да вземат участие в кръглата маса са омбудсманът на България Мая Манолова, -председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов Йотов, кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, директорът на Института за държавата и правото към БАН проф. дюн Цветана Каменова, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, в.и.д. Обществен  посредник на Пловдив Владимир Петров, ректорът на ПУ проф. д-р Запрян Козлуджов, председателят на адвокатска колегия-Пловдив адв. Владимир Златев, обществени организации и юристи.

Целта на форума е да дебатира проблемите на българските потребители в условията на ЕС, законовата рамка, борбата с монополите и проблемите в отношенията „потребител-институции“.

Leave a Comment