Корейски студенти написаха на хангук АГРОПЛОВДИВ

Как се пише АгроПловдив с азбуката Хангук на Република Корея? Любопитството ни задоволи студентка от далечноизточната държава, която с удоволствие и с калиграфски умения изписа името на електронния вестник.

АгроПловдив на корейски

АгроПловдив на корейски

 

Вчера в Агрономическия факултет на Аграрния университет – Пловдив група корейски студенти от доброволческата организация International Youth Fellowship (IYF) демонстрираха калиграфия, корейски игри и сгъване на хартия, показаха националното облекло ханбок и почерпиха с традиционните си ястия кимбап и чапче.

Българските студенти можеха да попълнят анкета дали биха желали да участват в

Момичето, което рисува буквите с четка

Момичето, което рисува буквите с четка

следващата доброволческа проява на IYF, която ще е в Германия от 28 април до 1 май. Някои се записаха за курсове за изучаване на корейски език и за усвояване на таекуондо.

Младежите обясниха, че всеки месец организират в район „Тракия“ в Пловдив уъркшопове, а през лятото – лагер в асеновградското село Лясково.

Участниците във вчерашната изява са отложили с една година следването си, за да бъдат доброволци. Те обикалят света, за да разказват и показват културата на Корея, провеждат безплатни курсове, а в държавите от Африка помагат на бедното население.

 

Leave a Comment