Снимките на “Аватар 2” и “Аватар 3”започват догодина

Двете продължения ще се правят едновременно
филм Аватар

Зоуи Салдана потвърди: Снимките на Аватар“ 2 и 3 започват през 2014 г.

Снимките на „Аватар 2“ и „Аватар 3“ започват догодина. Това потвърди звездата от първата част Зоуи Салдана. Подобно на продълженията на “Матрицата” и “Властелинът на пръстените” “Аватар 2” и “Аватар 3” ще бъдат заснети едновременно, без прекъсване, а за направата им екипа ще разполага с бюджет от около 500 милиона долара. Режисьорът Джеймс Камерън пише сценария и Салдана каза, че няма търпение да го прочете.

Преди около една година Камерън намекна, че смята да заснеме поне четири продължения, но няколко седмици по-късно продуцента Джон Ландау (“Соларис”) уточни, че всъщност не се правят планове за направата на повече от два допълнителни филма. Все още няма подробна информация за общия сюжет на “Аватар 2” и “Аватар 3”, но по думите на Камерън голяма част от действието на първото продължение ще се развива в океаните на планетата Пандора.

Към изпълнителите на главните роли Сам Уортингтън и Зоуи Салдана се очаква да се присъедини и трикратно номинираната за “Оскар” Сигорни Уивър, която отново ще бъде в ролята на Грейс Огъстин. Огъстин не беше сред оцелелите персонажи в първата част, но по думите на Джеймс Камерън “никой във фантастичните филми всъщност не умира”.

Джеймс Камерън ще приключи с работата по общия сценарий до края на тази година. Очаква се „Аватар 2“ да е в кината през 2015 г.

Leave a Comment