Главният прокурор с четирима охранители и брониран Мерцедес

Сотир Цацаров

Пазят Цацаров, но от кого?

Главният прокурор Сотир Цацаров от четвъртък вече се движи с 4 пъти по-голяма охрана. До вчерашната пресконференция Цацаров бе принуден да търпи коппанията на един държавен бодигард от Националната служба за охрана. Веднага след нея обаче към негоса били прикрепени още трима, съобщи Медиопул. Днес той дойде на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) с брониран мерцедес и с новите охранители.

Сотир Цацаров е пояснил, че не по негово настояване е увеличена охраната му, а по преценка на ръководителя на НСО. Той уточнил, че не е получавал заплахи, нито вижда предпоставки, да му бъде назначена по-сериозна охрана.

Най-близкото събитие, в което главният прокурор бе главен герой, бе именно вчерашната пресконференция по повод акцията на прокуратурата и ДАНС в печатница „Мултипринт“ в Костинброд. След двучасовите разяснения на Цацаров, Борислав Сарафов и Роман Василев, медиите реагираха в изключително широк диапазон. Според някои прокурорите са направили разкрития, които несъмнено уличават ГЕРБ в подготвяне на предизборна манипулация с бюлетини. Според други пресконференцията изобщо не е отговорила на най-важния въпрос – имало ли е подготовка за фалшифициране на вота и кой направил поръчката. Трети решиха, че целта на пресконференцията изобщо не е била политическа, а точно обратното – да се снеме подозрението, че прокуратурата обслужва определени политически сили.

За пресконференцията на прокуратурата: Сотир Цацаров: Виждам се като вещица

 

 

Leave a Comment