Хакери-непушачи емнаха Орешарски

Аз лично пуша, но отмяната на забраната за палене на цигари в заведения зависи от Парламента, каза наскоро кандидат-премиерът
грозна снимка с фасове

Грозна снимка с фасове – заканата към БСП на непушачите

Хакери атакуваха сайта на русенската организация на БСП, съобщи „Русе нюз“. При изписване адреса на страницата се появява грозна снимка, пред пълна с угарки и пепел чиния, на фотографа от Саудитска Арабия Фахад Шамшир. Върху нея се мъдри надпис: „Bon appetit“. Фотографията е директна критика против отмяната на забраната за тютюнопушене. За частичното смекчаване на строгия ограничителен режим се обявиха по време на предизборната кампания БСП и номинираният за премиер Пламен Орешарски.

„Групата на БСП има нагласа да се преразгледа забраната за тютюнопушене на обществени места – без някакви кардинално революционни промени.“ Това заяви пред ТВ7 кандидатът за министър-председател от „Коалиция за България“ Пламен Орешарски.

„Аз лично пуша, за съжаление, но това не предопределя моето решение. Всъщност моето решение не е чак толкова важно, защото това е закон, който трябва да събере 50+1% в парламента. Мисля, че има такава нагласа да се преразгледа – без някакви кардинално революционни промени.“, каза Орешарски. Той посочи, че вариантът е да се намери балансирано решение, което да удовлетворява и пушачите, и непушачите.

Хотелиерите и ресторантьорите през последните дни също активизираха кампанията си срещу драконовските забранителни мерки, които доведоха до много фалити и загуба на работни места в бранша.

Leave a Comment