Прокуратурата внесе обвинение срещу столичния шеф на БАБХ заради сигнали на бизнеса с мазнини

отработено обио, биогоривоСофийската прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Антон Генов – директор на Областната дирекция по безопасност на храните в София и бивш международен футболен съдия. Още през юли тази година е било повдигнато обвинение срещу него заради намесата му по служба в бизнеса с мазнини, използвани за производство на биогорива, съобщи националното радио.

Антон Генов е използвал служебното си положение като е изпратил на проверки инспектори от агенцията в предприятия, които изкупували отработени мазнини от заведения за обществено хранене, за да произвеждат биогорива. Според прокурорите синът на Антон Генов работел по това време във фирма със същия бизнес, а с проверките, назначени от Агенцията по храните, се удряли конкурентите й.

Второто обвинение срещу директора е, че използвайки поста си, Генов не позволил на чуждестранна компания от бизнеса с мазнини, да развие дейност на територията на София област.

Директорът отрича да е извършил посочените престъпление. Той е на свобода под парична гаранция от 5 хил. лв. Предстои да бъде насрочено събедно дело.

Leave a Comment