Парад на US коли: При 200 км/ч мустангът се повдига

Над 50 американски автомобила ще паркират днес на алеята зад Кулата при Гребния канал
Мустанг на Гребната база

Мустангът на Деси още е с чикагска регистрация

Парадът на US автомобили на Гребната база в Пловдив започна в 11 часа днес с ярко червен Форд Мустанг, закупен от Чикаго, шофиран в Чикаго, преплувал Атлантика и доставен преди 3 месеца в Пловдив. Деси Дечева обясни, че лично го е закупила, чисто нов, от автомобилна къща в града на Ал Капоне, в който живяла и учила 14 години. А преди 9 месеца се завърнала в Пловдив.

Мустангът вдига 200 километра в час, а Деси призна, че няколко пъти е стрелката на скоростомера се е отмествала на максимума. „Усещането е невероятно! Предницата леко се повдига, гърбът ми залепя за седалката и … летя“, опита да обясни какво се случва при такава скорост шофьорката. Тя отбеляза, че дори и когато развива 200 км, по магистралата се намират автомобили, които я изпреварват.

Десислава Дечева

Деси казва, че не би сменила мустанга с друг автомобил

Деси тутакси се оказа заобиколена от тийнейджъри, които я заразпитваха повече за САЩ и по-малко за атрактивния форд. Момичето обясни, че е закупило мустанга за 40 000 долара с кредит.  „Да, всеки американец, който има някаква работа, може да си закупи такъв автомобил. Не е проблем“, отговори тя и обясни, че средната заплата там е около 1500 долара. Деси е работела първо в ателие, което изкупувало злато, а после в автокъща. „В Америка обаче не можеш да почиваш нормално“, отбеляза тя. „Работиш по 10-11 часа, понякога 6, а понякога 7 дни в седмицата. Връщаш се вкъщи и си скапан. Не, не става за почивка тази страна. Тук е друго, тук ще си остана“, добави Деси Дечева.

Нейният мустанг е 4000 кубика, бензинов, с две врати и аеродинамична форма. Още 5 форда от този модел има в Пловдив, изброила е собственичката на червения. Докато Деси разказваше, думите ѝ се потвърдиха – два сребристи мустанга, съвсем като нейния, се подредиха на алеята зад Кулата.

Междувременно и инж. Дончо Дончев паркира прочутия си ретро Рокни Студибейкър. Забележителното при него,

Рокни Студибейкър

Царският автомобил на Дончо Дончев вози булки и абитуриентки

освен уважителната му възраст от 83 години, е и това, че автомобилът е бил част от автопарка на цар Борис III. Царското возило е преминало през неизвестен брой собственици, докато през 2003 г. Дончев го е закупил от човек в Кърджали. Тъй като автомобилът е изключително стилен, собственикът му често вози с него булки и абитуриенти. „Досега 50 мъже съм затрил“, пошегува се, припомняйки си броя на сватбите, той. А през този май две абитуриентки слезли за бала от Рокнито под аплодисментите на публиката. Въпреки дълбоката си възраст, американският автомобил е в движение, а на магистралата е готов да вдигне до 120 км/час.

Шевролет Камаро

Въпреки, че е на 25 години, шевролетът на Начо Симеонов още не е навъртял 100 000 км

Начо Симеонов от София има два автомобила – Шевролет Камаро – за удоволствие, и обикновен ежедневен – за работа. Начо се влюбил в същия този шевролет, още когато бил студент.  Но тогава нямал пари за него. Автомобилът е произведен 1987 г., а е в България от 1992 г. Първо бил притежание на русенец, после зад волана седнал софиянец, от който най-накрая Начо го спазарил. Камарото е 5000 кубика, 190 конски сили, вдига до 200 км/ч, извънградско гори 10-13 на сто, а в града 20-22. „Ако някога

Плимут

По обед на алеята паркира и Плимут

реша да го продавам, ще му търся пазар навън“, преценя собственикът.

Около 12 часа алеята започна да се запълва лека-полека с американски автомобили, повечето от които червени. Плимут с пловдивска регистрация паркира в 12.15 часа и тутакси бе наобиколен от мераклии да се снимат пред него.

Парадът ще продължи до 16 часа и в него ще се включат над 50 произведени в САЩ автомобили.

 

Leave a Comment