Брад Пит: Приятно е, когато Анджелина е наблизо

Джоли се появи за пръв път пред камерите след превантивна операция за отстраняване на гърдите ѝ
Анджелина Джоли

Анджелина Джоли показа здравословен инат и даде пример на жените

„Приятно е, когато Анджелина е наблизо. Супергорд съм от нея. Тя е страшен инат“, каза Брад Пит вчера при представянето на новия му филм „Световна война Z“ в Лондон. Джоли съпровождаше актьора продуцент на филма и феновете ѝ я видяха за пръв път след операцията за отстраняване на гърдите. Актрисата взе решение за максектомия, след като установи, че е носител на опасен ген причинител на рак, заради който починаха преждевременно майка ѝ и леля ѝ. Изследванията, на които Анджелина Джоли се подложи показаха, че има 87% вероятност и тя да развие същата болест. Миналият месец тя съобщи за решението си със статия в „Ню Йорк таймс“.

Джоли коментира вчера, че е щастлива по повод  разрасналата се дискусия за здравето на жените след решението ѝ да премахне оперативно гърдите си. „Не можете да си представите колко важно е това за мен“, възкликна актрисата.  Тя информира още, че като носител на друг опасен ген – BRCA1, обмисля да отстрани и яйчниците, тъй като има 50% вероятност и там да се появи рак.

Лекари предупредиха жените да не копират механично избора на Анджелина Джоли без внимателен преглед и ДНК тест, тъй като състоянието на актрисата засяга много малка част от жените по света.

В Лондон Джоли благодари на Брад Пит за това, че е „чудесен мъж и прекрасен баща“.

 

Leave a Comment