Английските ученици – без домашни, българите – със

Джейн Остин - колеж във Великобритания

„Джейн Остин“ премахна домашните, останалите колежи ще го последват

Държавният колеж на Великобритания „Джейн Остин“ премахна домашните работи за всичките си ученици. Същото се канят да въведат и останалите училища. Възпитаниците на  „Джейн Остин“ са на възраст между 11 и 18 години. Решението е на британското образователно министерство и е обосновано от виждането, че децата и тийнейджърите трябва да имат повече време за игра и за спорт.

В замяна на премахването на домашните, времето прекарано в училището се удължава с два часа – до 17 часа.

Британското министерство на образованието се отказа от практиката да има нормативи колко време трябва да отделят децата за домашна подготовка в зависимост от възрастта им и остави на директорите да решават това. Много начални и основни училища вече намалиха домашните, за да не се притесняват децата и да имат време за спорт и за игра.

Българите на Острова, които искат да подобрят езиковите си знания и са записали курсове, разказаха, че системата при тях е точно обратно на тази в училищата. Повечето от тях са записали курс  „Enter 1“, който продължава 16 седмици и струва 150 британски паунда. Обучението е веднъж седмично и продължава по два часа и половина. Накрая завършва с поръчка за огромен обем домашна работа. Преди тези курсове са били безплатни за чужденците, които работят в кралството и по тази причина обучаващите се не гледали много сериозно на тях. Сега обаче имигрантите уплатняват всяка минута по време на урока и стриктно си пишат домашните.

 

Leave a Comment