ГЕРБ напуска Парламента, ще търси обединение с десните

Партията бяга от провокации, не иска да участва в схемата на държавно управление, ръководено от Ахмед Доган

ГЕРБ напуска парламента, за да избегне всякакви провокации с „мутрите на партия Юруш“ и с Волен Сидеров и

Бойко Борисов

ГЕРБ напуска Парламента, обяви Бойко Борисов. Очевидно е, че лидерът на партията очаква съвсем скоро нови избори

започва разговори с останалите десни партии – СДС, ДСБ и „Движение България на гражданите“.“ Това заяви след заседание на парламентарната група на ГЕРБ председателят Бойко БорисовТой съобщи, че партията се отказва от намерението да иска вот на недоверие на правителството на Пламен Орешарски, тъй като народът вече е дал своя вот с протестите.

Борисов заяви, че ГЕРБ ще участва в обсъждането и гласуването на нов Изборен кодекс. Парламентарната група обаче няма да участва в утрешното заседание на Народното събрание, когато ще се гласува оттеглянето на Делян Пеевски от поста председател на ДАНС.

Ето и речта на Бойко Борисов в парламента:

Отново виждам председателя Михаил Миков, че ще прави утре парламентарни трикове, а иначе много иска да ни учи на морал. Вкарали са едно решение за отмяна за избор на председателя на ДАНС.

Всячески се търси провокация и ГЕРБ да бъде забъркан в протестите. Тези които наемаха мутри и правеха контрабанда 20 години искат да ни изкарат нас такива.

Като гледах вчера Орешарски по бТВ, все едно гледах филма Алф – серията, когато Уили се обясняваше на жена си защо няма елха за Коледа.

След като Алф бе оплескал работата, с цялата си наглост попита: Извинете вие как се казвате?

Така и пред Виктор Николаев Орешарски половин час не можа да каже кой е предложил Пеевски.

Станишев, чиято партия се е окървавяла многократно в историята си и е избивала много хора, включително и дядо ми, казва че е дал правомощията на човек, който 4 дни за 4 години е бил на работа. И той самият го е освободил.

Те казват: Избрахме го нестандартно, за да се справи с ГЕРБ. Какво му е нестандартното! Има закон – нека ме вкарат в затвора. Нестандартно искат да ме убият.

Вижте какво е казала сегашната зам.-министърка Налбант (Мукаддес Налбант – зам.-министър на образованието – б.р.) за българската икона Васил Левски: Апостолът на свободата е нарушител на обществения ред в Османската империя. Калин Тихолов съветва Орешарски как да прави заменки по морето.

При първия протест за цената на тока на Слави Бинев, ние казахме не можем да се справим с цената на тока. Дадох оставка дръпнахме се, пак ни избра народът за политическа сила.

Третата политическа сила в момента ръководи държавата.

20 дни след изборите нямат избрано правителство – само са си сложили министрите -далавераджии. Защо ги плашат избори ли? Представете си Станишев в Благоевград, в Белене – да им обяснява как пак ще строи АЕЦ!

Месеци загубено време за българите –какво им пречеше да оставят Томислав Дончев да работи да усвоява пари – нито щях да го спра, нито народът щеше да се разсърди.

Щом Левски за тази партия е нарушител, всичко казано за тях е комплимент. Истински съм горд , че има гражданско общество.

На мястото на Орешарски отдавна щях да дам оставка, а той продължава да се гърчи.

ГЕРБ не иска да идва на власт – на протестите има хилади симпатизанти, но те утре могат да гласуват за друга партия – това е правото на избор. В момента търсят, плащат на хора и ги докарват – търсят провокация.

А толкова симпатични хора – мъже, жени с децата си, действително протестират. И ни задават задачата, че всеки който си помисли да дойде на власт, трябва да бъде в услуга всеки ден на това общество, без трикове.

България има вече нов модел на управление.

Чавдар Георгиев върнали в екологията. Аз за това време Орешарски един път го видях да се усмихва – когато откриваше Дунав мост 2, защото съм направил страхотно съоръжение.

Освен това те ще ни провокират в парламента – утре направо знам, че ще ни предизвикат на бой. Аз когато трябва съм се бил много и знам, че хубав бой няма. Заова по-добре лош мир, отколкото хубава война. ДПС в момента е на върха, БСП стигна дъното и всячески се стараят да ни дръпнат и нас.

ГЕРБ какъв бил, Борисов… Абе, Борисов винаги е бил с най-висок рейтинг! Я да ги пуснат мажоритарно да ме бият, винаги съм ги бил. Пък съм имал минало, пък съм имал настояще… Да не съм жена да ми гледат миналото, бе!

Не е Пеевски проблемът, проблемът е Доган – той ги реди всички пасианси. Пеевски е изпълнител. Вие виждате колко от знаковите имена на БСП са потресени.

Проблемът е, че Доган прави Местан и Станишев смешни пред обществото, но на тях им е забранено да кажат.

За мен е много важно да спася партията от провокация – напускаме този парламент! Ще се върнем ако има заседание за избирателния закон – това искат хората отвън. В такива условия на малка представителност на гражданското общество, няма да работим! Искаме да има нов модел.

Иначе утре да стоим да връщат Пеевски като депутат – да ми правят трикове, че не се бил заклел не се бил подписал…

Не искаме с партия Юруш да участваме, с мутрите на Волен да ходим да се дърпаме. Мъжете се бият, когато са младежи. Всеки ден ще имаме позиция по всички теми – дали ще я изказваме от трибуната на НС или от партията, няма значение.

Отказваме се от вота на недоверие, защото той е безсмислен. Вотът на недоверие им го дава улицата.

Пак викат: Ние ще се поправим! Ами то е същото. Ще сложите пак Писанчев или някой друг да ви изпълнява задачите. То е ясно, че далаверата пак ще я направите.

Ние ще потърсим Меглена Кунева и Радан Кънев, и Мартин Димитров… Ще търсим варианти да доближим позициите си с останалите хора от център дясно, а и тези, които панически ще избягат от БСП.

Толкова народ ми се обади от БСП тези дни, че ако бяхме направили лява партия, БСП нямаше да я има.“

 

Leave a Comment