Протестиращи: „Те и ние сме от различни вселени“

18-и ден протести„Те и ние сме от различни вселени.“ Така един от протестиращите в София отговори тази вечер на въпроса на бТВ защо 18-и ден правителството не подава оставка.

Отново неизброимо число, но все пак хиляди, се събраха на площад „Независимост“ в столицата. Някои признаха, че вече са уморени. Други казаха, че все повече хора ще се включват в шествията и скандиранията срещу управляващите.

Днес сутринта около 200 човека „пиха кафе“ пред Министерския съвет. Десетина пък застанаха на пътя на кортежа на премиера Пламен Орешарски. Автомобилите със затъмнени стъкла направиха обратен завой и изчезнаха. По-късно от Националната служба за охрана отказаха да съобщят дали в някоя от колите е седял Пламен Орешарски, като казаха, че това е квалифицирана информация.

Утре протестиращите ще внесат при главния прокурор Сотир Цацаров подписка за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и отзоваването му като депутат.

Подписка, но за защита на правителството започна днес в Стара Загора. Вече са събрани 200 подписа. В София за 5-и пореден ден се провежда контрапротест за подкрепа на кабинета.

Leave a Comment