Социални чиновници си докарвали месечно плюс 4000 лв.

Министерство на труда и социалните грижи

В Министерството на труда и социалните грижи са работели със свръхнатоварване

Служители от социалното министерство си докарвали по 4000 лева отгоре над месечната заплата, оповести днес новият министър Хасан АдемовДосегашният главен секретар на ведомството Мая Никовска, която в момента е в отпуска, е получавала по 50 хиляди лева годишно за работата си по 5 допълнителни договора с европейско финансиране. „Излиза, че тя е работила денонощно“, възкликна Адемов по време на представянето на политическия кабинет на министерството и кратък анализ на дейността от последните четири години.

Предишните управляващи, начело със социалния министър Тотю Младенов, са назначили 152 нови служители, като за 30 от тях има съмнение за пропускане на конкурсната процедура. Между 35 хиляди и 50 хиляди лева годишно над заплатите си са получавали определени служители на министерството за работа по договори с европейско финансиране.

Установено е и нарушение в проекта за изграждане на интегрираната информационна система, като консултантите по проекта са получили сумата от близо 5000 лева, но не са свършили никаква работа, посочи още Хасан Адемов, цитиран от Дарик. Близо половината от състава на администрацията на министерството е обновен през последните четири години, като част от назначенията са извършени по съмнителен начин и ще бъдат проверени. Ако се установят нарушения, съотвените служители ще бъдат уволнени.

 

Leave a Comment