Жена поведе с голи гърди 30-ия ден на протеста

свобода, протест

Тази вечер протестът бе като оживяла картина
Снимка на 24 часа

Жена с голи гърди поведе 30-ия ден на протеста срещу правителството. Замисълът, роден в някой творчески ум, бе да се пресъздаде Великата Френска революция и картината на  Йожен Дьолакроа “Свободата води народа”.

Днес се навършва месец откак Орешарски предложи, а народните представители избраха Делян Пеевски за председател на ДАНС. Фаталната грешка на авторите на идеята – Станишев или Доган – не стана напълно ясно, предизвика ежедневни протести в страната и в София.

Днес в столицата протестиращите – неизброимо хиляди, се събраха на определеното място и в определения час. Те се отправиха към Народното събрание. Върху фасадата на сградата се изписа със светещи букви „Оставка“.

Управляващите нямат намерение да се съобразят с протестите. Това става все по-ясно. Вчера премиерът Пламен Орешарски назначи нови 5 областни управителя, сред които и Емил Иванов, за София област. Така след Пловдив, и столицата се сдоби с областен управител от ДПС. Скандалното в това назначение е, че Иванов е отговорен за продажба на общински гори в района на Своге, по времето, когато е бил кмет.

Leave a Comment