Червените готови да преговарят с Бойко Борисов

„Готови сме да водим разговор с парламентарната група на ГЕРБ в рамките на Народното събрание“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишевна пресконференция след заседание на ръководството на БСП днес. Така червената партия откликна на изявлението на Бойко Борисов в петък, че трябва да се състави експертно правителство с кратък мандат.

Станишев каза, че за БСП е важно този диалог да бъде добре структуриран и че за най-голямата парламентарна сила естественото място за диалог, спорове, търсене на национални приоритети и консенсус е Народното събрание.

Лидерът на БСП заяви, че има няколко теми, по които ще се търси при преговорите с ГЕРБ задължително национално съгласие. Те са както вътрешни – политически, икономически, така и външни – свързани с членството на България в ЕС, усвояването на еврофондовете и предстоящото анализиране на споразумението за следващата финансова рамка.

Станишев посочи, че единственото очакване на левицата е ГЕРБ да заеме мястото си в българския парламент.

За продължаващите вече 33 ден многолюдни антиправителствени протести лидерът на БСП посочи, че „има голямо желание за публични прояви, но партийното ръководство ги възпира, защото в момента няма нужда от противопоставяне на едни граждани на други граждани.“

Според Станишев продължителността на живота на правителството на Пламен Орешарски зависело от работата, която ще бъде свършена, и от неговата обществена полезност.

Leave a Comment