Двама съдии от Пловдив, военен прокурор, кметове и замове от региона скрили имоти и дялове

Димитър Кацарски

Сметната палата изкара имената на хора от местната власт, политици, съдии, прокурори и шефове на държавни институции, които са пропуснали данни при попълване на имотните декларации. В Пловдив с такъв пропуск е зам.-кметът Димитър Кацарски, който не е описал къща на два етажа от 77 кв.м. с гараж в двор от 965 кв.м. в село Новаково. Липсва също описание и на 38 квадрата апартамент в София. Районният кмет Десислава Желязкова не е декларирала, че съпругът й притежава 4/6 от апартамент в Пловдив (61 кв.м.). Зам.-кметът на район „Източен“ Златин Велев е пропуснал дарен на съпругата му апартамент от 63 квадрата плюс гараж.

Бившият кмет на града Славчо Атанасов не е декларирал 17 дка, собственост на съпругата му, получени при делба. Те са в с. Сламино, Ямболско. А бившият кмет на „Южен“ Александър Колев не е споменал, че е собственик на 1/3 от 26 дка нива в Средно градище, Чирпанско.

Кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов е забравил да посочи, че е прехвърлил дяловете си във фирма „Димар“ЕООД – Ягодово, на съпругата си.

Кметът на Неделино Стоян Беширов е скрил дялове на съпругата му в 3

Стоян Беширов

еднолични нейни фирми – „Вили-59“, „Ес-Би-Ен-Виолета Беширова“ и „Есвиен“ – Войводиново.

Кметът на Хисар Георги Пирянков не е декларирал, че съпругата му притежава дял в медицинска лаборатория.

Зам.-кметът на община „Марица“ Петър Минков е в редицата „съгрешили“ с необявен дял в дружество „Организация на производители на плодове Тракиана“ – София.

Имената на двама съдии от Пловдивския окръжен съд също участват в списъка. Това са Симеон Захариев, който не е описал вземания на съпругата си в размер на 22 000 лева. И на Фаня Рабчева-Калчишкова, чиито съпруг е собственик на фирма „Калчишков“.

Пловдивският военен прокурор Георги Згуров не е информирал за покупката на магазин от 9.6 кв.м. в Пловдив.

Владимир Маринов

Владимир Маринов, бивш кандидат за кмет на „Родопи“ и член на контролния съвет на ПП“Лидер“ е пропуснал имот от 3 дка в с. Тюркмен, притежания на съпругата му като идеални части на земя в Брестник, както и 6.3 дка дарение на имот в Пловдив.

Илия Баташки от ръководството на БСП – Пловдив и бивш директор на болница, не е споменал за участие на съпругата му в „Меддитех“.

Зам.кметовете на Асеновград Мюмюн Алиджик и Иво Найденов също фигурират в списъка, както и зам.-кметът на „Марица“ Гергана Титюкова, бивш кмет на Бенковски.

Общо 291 души на висши държавни длъжности са подали невярна или непълна информация за имуществото си през 2012 г., обобщават от Сметната палата.

1 Comment

  1. спас каза:

    ха ха, те да бяха само тези!!!

Leave a Comment