ГЕРБ спря ваканцуването на депутатите

До една седмица трябва да се насрочи заседание според правилника на Народното събрание
ГЕРБ внесе искане в НС

ГЕРБ внесе искането в НС

Искане за незабавно свикване на извънредно парламентарно заседание внесоха днес в деловодството на Народното събрание депутатите от ГЕРБ Томислав Дончев, Димитър Главчев и Данаил Кирилов. То е подписано от 77 народни представители. Прекъсването на „ваканцуването“ на депутатите е заради ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета и настояването на ГЕРБ за преразглеждане на националната сметка.

Томислав Дончев посочи, че според Правилника при събрани над 48 подписа, Парламентът трябва да се свика в едноседмичен срок.

На въпрос дали от ГЕРБ ще поискат оставката на премиера Пламен Орешарски, Димитър Главчев отговори, че ако до 30 август народните представители не се върнат в Парламента, това ще означава, че правителството няма подкрепата на депутатите. „Има два варианта – или правителството да спре работа, или да си подаде оставката“, заяви Главчев. 

Вчера в Якоруда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако от „Атака“ вземат решение да не участват в заседанията за актуализацията на бюджета, то и ГЕРБ няма да влезе в пленарна зала.

Leave a Comment