Ахмед Доган болен лежи в резиденция

Съдът отмени принудителното довеждане на почетния председател на ДПС

Ахмед ДоганАхмед Доган е представил  болничен лист за гастроентерологичен проблем, заради който не е могъл да присъства на делото срещу Октай Енимехмедов, което се гледаше на 14 август. Тогава председателят на съда Пенка Велинова нареди принудителното му довеждане в съдебна зала. На следващия ден обаче Доган е изпратил въпросния болничен, в който пишело, че той има нужда от домашно лечение, което трябва да продължи 4-5 дни, съобщи Дневник.БГ.  По данни на медията, Ахмед Доган боледува в резиденцията на „Минстрой“ в село Росенец.

Октай Енимехмедов е в ареста от края на януари, когато опря в главата на Ахмед Доган неизправен газов пистолет, докато лидерът на ДПС четеше доклад. Студентът е обвинен в умишлен опит за убийство и извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Следващото заседание по делото е насрочено за 24 септември. Още на 16 август съдия Велинова е взела мерки да осигури присъствието на Доган в залата. Тя е разпоредила призовката да се връчи от служители на „Съдебна охрана“, които „да изискат от охраната на обекта да извика свидетеля за лично връчване на документите.“

В случай че отсъства – „да бъдат връчени на пълнолетен член на семейството му, а в случай на липсата на такива или отсъствието им – на лицето, което осъществява функциите на портиер и охрана на обекта, което да бъде надлежно удостоверено“.

Leave a Comment