Състезанието между поети за приза „Добромир Тонев“ започна

Състезанието между поети за приза „Добромир Тонев“ вече е стартирано. Това е третото му издание. Организира се от Добромир ТоневОбщина Пловдив, Дружеството на писателите – Пловдив и Поетическа академия „Добромир Тонев“. Участниците трябва да са до 45-годишна възраст. Конкурсът е анонимен, а темата – свободна. Всеки може да представи от едно до три стихотворения.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят творбите си най-късно до 1 октомври 2013 г. включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1. Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.

Изискванията на организаторите са стихотворенията да са отпечатани в три екземпляра. В големия плик да има и по-малък, в който са запечатани личните данни на участника – трите имена, дата на раждане, имейл и/или телефон, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Стихотворенията не трябва да са отпечатвани към момента на обявяване на конкурса и кандидатът да не е участвал с тях и в други състезания. Твордите, както и данните в малкия плик, трябва да са написани на компютър или пишеща машина.

Наградите от общината ще са 400 лева за първо място, 250 за второ и 150 лева за трето.

Вече има и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ и е в размер на 100 лв. плюс грамота. Връчва се от Декана на факултета.

Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Д. Тонев: •Парична награда от 150 лв., осигурена от Радио Пловдив; •Екскурзия до Гърция от Туристическа агенция „Ана Травел“;  •Вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон“ – Пловдив.

Награждаването ще се състои на датата на рождението на Добромир Тонев – 15 октомври, от 18:30 ч., на официална церемония в книжарница „Хермес Централ“, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ 43 (срещу фонтана).

Leave a Comment