Най-големият доставчик по схемата „Училищно мляко“ е Димитър Зоров, а за плодове „БГ АГРО“

И в предишната година двамата доставчици са осигурявали мляко и плодове на най-много учебни заведения, участвайки и в двете схеми

Най-големият доставчик до схемата „Училищно мляко“ е ЕТ „Зоров-91-Димитър Зоров“. Едноличният търговец е председател на Националния Съюз на говедовъдите в България , а също така и на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Това се вижда от публикувания от ДФ „Земеделие“ списък на доставчиците на мляко и млечни продукти в училища и детски градини в периода 2024/2025 г.

Димитър Зоров ще осигури по 50 доставки на млечните продукти в 239 учебни заведения.

Веднага след фирмата на Зоров е „БГ Агро плодова компания“ЕООД с по 50 доставки на 178 градини и училища. Тази компания е дъщерна на „БГ Агро“АД – публично дружество, чията основна дейност е зърнопроизводството, търговията и логистиката. В сайта на „БГ Агро“ е записано, че се занимава също така с производството и търговията на плодове.

Сред големите доставчици на мляко и млечни продукти са „Фууд деливъри експрес“ ЕООД на пловдсивския търговец Георги Цанков, в чиято доставна мрежа са 116 заведения, следван от „Дейзи стил 88“ ЕООД на Десислава Пещерска от Пазарджик със 113 училища и градини, и „М-брадърс“ от Стара Загора на братята Мермеклиеви.

№1 в доставките по „Училищен плод“ е „БГ Агро плодова компания“, която си е осигурила доставки в 202 учебни центрове. След нея отново е ЕТ „Зоров-91-Димитър Зоров“ със 175. Следващи са „М-Брадърс“ ООД със 144 заведения и „Дейзи стил 88“ ЕООД с доставки на 133 градини и училища.

Припомняме, че днес е последната възможност за увеличаване на броя на доставчиците и на учениците и децата, които да получават в училища и детски градина свежи плодове и зеленчуци, а също така мляко и млечни продукти.

И в предишната година същите компании са били на първите места по брой на обхванати учебни заведения. Всички одобрени от ДФЗ ще осигуряват по 50 доставки за периода.

Още по темата прочети ТУК

Leave a Comment