БАПОП се включи с най-вкусни сортове плодове и зеленчуци в мадридския панаир FRUIT ATTRACTION

Започна едно от най-важните търговски изложения в Южна Европа – FRUIT ATTRACTION 2024 в Мадрид. Производители на пресни плодове и зеленчуци от цял свят се стичат от 8-ми до 10-ти октомври в испанската столица, за да покажат продукцията си в ключов момент от цикъла на търсене и предлагане на свежи продукти, когато оператори и търговци на дребно от цял свят
планират кампаниите си за следващата година. Български производители също са част от тази глобална платформа за търговия с най-качествените и вкусни сортове плодове и зеленчуци от плодородната българска земя.

Националното участие се организира от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), с помощта на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

На националния щанд на страната ни в палата 10, щанд 10G20 продукцията си представят „ЕКОФРУТ К и К“  EООД, ЗП Виктор Асенов, „ДЕИВ-2007“ ЕООД, „ГЕОСЕМСЕЛЕКТ“ ООД, ЗП Петя Нановска, „АМИТИЦА“ ООД.

Във FRUIT ATTRACTION 2024 участват повече от 2000 изложители от 56 държави.

Специална зона Innova&Tech е посветена на изследването и разработването на иновативни техники и продукти, които помагат на производството на плодове и зеленчуци да се справи успешно с големите предизвикателства на нашето време: устойчивост, управление на водите, увеличаване на производството.

Освен познатите Innovation Hub и Innova Forum с широка програма от технически сесии и секторни събития за дебат и обмен на знания, тази година стартира и новата платформа LIVEConnect – дигитална платформа за управление на връзките, мрежа от контакти, продукти и услуги, виртуални срещи и секторно съдържание.

Leave a Comment