От днес ЕВН пуска парното поетапно в Пловдив

Регулиращите вентили на радиаторите да се отворят на максимум, съветват от дружеството

ЕВН Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и
стопански клиенти в Пловдив считано от 21 октомври 2024 г., съобщиха от енергийното дружество. С оглед на понижаването на температурите и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2024/25 г. Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред: детски и здравни заведения; училища и други учебни заведения; обществени и стопански сгради; жилищни сгради.

Важно е регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление.

След включване на парното в сградите от ЕВН съветват абонатите да регулират степента на загряване по желание. Трябва да се проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ), както и регулиращите вентили на радиаторите. В случай, че дисплеят на ИРУ е без показания или самото устройство не е закрепено за радиатора, абонатите е добре да се обърнат своевременно към своя топлинен счетоводител.

Необходима е проверка и на водомерите за битова гореща вода в имота. При забелязана неизправност – неотчитане на потребление, нарушена цялост на пломба/метрологичен стикер, изтекъл срок на метрологична проверка – топлинния счетоводител да се уведоми. При неизправност следва начисление, което може да се избегне.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, абонатни станции ще се изключат
автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици.

Leave a Comment