15 пловдивски студенти се подготвят за данъчни

НАП в Пловдив15 студенти от университети с икономическа специалност изкараха летен стаж в НАП Пловдив. Всички те са родени в Пловдив и изучават специалности в сферата на финансите, публичната администрация и счетоводството, но в различни висши учебни заведения в страната.

Първата група от 8 души е стажувала в НАП Пловдив през юли, а през август и септември още 7 момчета и момичета попълнили екипа на администрацията.

Стажът е бил в продължение на един месец. Най-често младежите са подпомагали архивирането и класирането на данъчни и осигурителни декларации.

Одобрението на кандидатите става по програма на Министерски съвет, разработена специално за млади хора, желаещи по време на ваканцията си да се включат в различни структури и нива на държавната администрация, така че да придобият практически опит и  професионални умения. Кандидатстването е изключително опростено – изцяло онлайн чрез регистрация в сайта на програмата, като при всеки етап на процедурата, кандидатите получават обратна информация по имейл.

Единствените изисквания към желаещите са да са студенти с непрекъснати права и да се обучават в страната или чужбина в професионалното направление, което е подходящо за конкретната стажантска позиция.

По време на практиката си в НАП Пловдив, младежите са подкрепяни от наставници, които ги обучават и подпомагат, а в края на успешно проведения стаж получават Удостоверение.

Leave a Comment