За пръв път дама – мениджър на годината

Виолина МариноваЗа първи път за Мениджър на годината бе избрана дама. Виолина Маринова -изпълнителен директор на Банка ДСК се оказа фаворитът сред 10 финалисти в конкурса на сп. „Мениджър“. На официалната церемония снощи лично президентът Росен Плевнелиев обяви името на новият носител на годишната наградата.

В речта си Плевнелиев отбеляза: „Най-големият мениджър е този, който е направил сам себе си ненужен, като е обучил екипите си и така е задал посоката, че „корабът да върви здраво напред“. „Ще ми се така да е и в държавата, ще ми се да зададем посоката и да имаме ефективни институции, които да постигат резултати, независимо кой е на власт“, каза президентът.

 

Bиолина Маринова е с над 40-годишен стаж в банка ДСК, изкачвайки се от банков служител до мениджър, член на УС и главен изпълнителен директор на ДСК. През септември тази година тя бе почетена с орден “Стара планина“ първа степен.

Първото издание на конкурса излъчи като Мениджър на 2008 г.  Валентин Трифонов, шеф на „Приста ойл“. За 2012 г. носител на приза стана Левон Хампарцумян, главен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Leave a Comment