Държавата пробва да върне младите българи емигранти обратно у нас

Държавата изпраща експерти в Европа, които да убеждават българските студенти да се върнат в родината и да им посредничат при намиране на високоплатена работа. Това става ясно от прессъобщение на Агенцията по заетостта.

Държавата пробва да върне младите българи емигранти обратно

Държавата пробва да върне младите българи емигранти обратно

Агенцията ще изпрати свои експерти в Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин и Виена. Те ще се включат в срещите, организирани от Българската агенция за инвестиции, с български студенти. Целта е при тези срещи да се установи личен контакт с младежите. На сайта на агенцията има дори специално създадена форма, на която студентите могат да пращат свои автобиографии. Ведомството се ангажира да бъде връзката между младежите и най-големите компании, които имат интерес да работят с хора с международно образование и опит и предлагат адекватни възможности за реализация, развитие и заплащане.

След края на серията от срещи на всички участвали ще бъдат изготвени профили и обобщени сферите на интереси за професионално развитие, пише още в съобщението.
“Идеята е младите хора да извървят своя път до професионална реализация в България. Родината трябва да е мястото, където са осигурени предпоставки за младите хора да успеят, ако имат желание да опитат”, заяви изпълнителният директор на Агенцията Асен Ангелов.

Leave a Comment