Два вестника нападнаха М. Найденов, той отвръща по бТВ

петел

100 000 лв. не стигнали за реклама на ПРСР и министерството подготвяло нова поръчка

Обвиняват го, че е похарчил 100 000 лв. за реклами, заради което ОЛАФ го разследва

Вестник „Сега“ и „Капитал дейли“ наостриха пера срещу агроминистъра Мирослав Найденов. В днешните си издания те разкриват как Найденов е похарчил два пъти по 50 000 лева, взети от европрограма, за да популяризира  Програмата за развитие на селските райони. Фирми на бивши пиарки на земеделското министерство се е заела с изпълнение на спечелената обществена поръчка  като е създала Фейсбук и Туитър профил на Програмата, а също така е продължила рекламирането и по форумите. „Сега“ пише, че ОЛАФ е започнала разследване срещу министъра по сигнал за злоупотреби с европейски средства, но не назовава източника на информация.

Земеделското министерство е подготвило обществена поръчка за нова крупна сума, която ще се даде за подобряване на профилите в социалните мрежи, допълва „Капитал дейли“.

„Тази информация абсолютно не отговаря на истината“, опроверга сутринта по бТВ министър Мирослав Найденов. Той бе категоричен, че не е разследван нито от МВР, нито от АФКОС /българската служба за борба с измамите с еврофондовете/ и ОЛАФ.

Според него публикацията е поредната поръчка срещу правителството, която цели да отклони вниманието от хубавата новина за това, че само преди два дни ЕС отпусна допълнително над 2 млрд. лева за земеделие на България. „Това няма как да се случи, ако министърът е разследван“, категоричен е Найденов. Той уточни, че късно снощи (11 февруари вечерта – бел. ред.) е разговарял с шефката на АФКОС Соня Клисарска, която е отрекла, че срещу него се води разследване.

„Сега“ конкретизира, че сигналът за злоупотребите е получен в Брюксел на 28 август, а нареждането за разследване е дадено лично от генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер. От МВР заявяват пред вестника, че нямат информация за започнало разследване срещу земеделския министър нито от АФКОС, нито от ОЛАФ.

Leave a Comment